perjantai 9. syyskuuta 2011

blast from the past: Sulon Huoli

VEPS-tunnus KK 384/1998 vp
Valtiopäivät 1998
Kirjallinen kysymys 384
Sulo Aittoniemi /kesk: Pienille lapsille tarjottavista lastenohjelmista
Eduskunnan Puhemiehelle
   Joitakin päiviä sitten esiteltiin televisiossa kansainvälisesti uusinta uutta televisio-ohjelmien tarjonnasta. Kysymyksessä oli 1_2-vuotiaita varten valmistettu tv-ohjelma, jonka hahmoina olivat lapsekkaita kuu-ukkoja muistuttavat utopistiset olennot. Ohjelmassa kyseistä televisiofilmiä katselleet mainitun ikäiset lapset olivat selvästi hämillään, ehkä peloissaan näkemästään. He ikään kuin pyrkivät repimään itseään näkemästään irti, mutta eivät pystyneet irrottautumaan katselusta. Lapset olivat selvästi levottomia.
   Ei tarvitse olla mikään psykologi tai ehkä juuri sen johdosta tavallinen ihminen vaistosi, miten vahingollinen mainitunlainen todellisuudesta täysin irrallinen visio on pienelle lapselle, jonka tärkein kehitysura on kuitenkin asteittainen todellisuuteen asettuminen.
   Tätä hulluutta aletaan _ tottakai _ toteuttaa myös Suomessa. Siksi on syytä kiireimmiten, ja kun se on vielä mahdollista, esittääedellä olevan perusteella ja valtiopäiväjärjestyksen 37 §:n 1 momenttiin viitaten kunnioittavasti valtioneuvoston asianomaisen jäsenen vastattavaksi seuraava kysymys:
Miten Hallitus suhtautuu Yleisradion suunnitelmiin hankkia ja valmistaa myös Suomen television lastenohjelmia varten 1_2-vuotiaille katsojille kansainvälisen mallin mukaisesti kauhuskenaarioita aiheuttavia, todellisuuden ulkopuolisia utopistisia kuu-ukkoja, jotka ovat omiaan rikkomaan pienen lapsen yhteyden todellisuuteen ja aiheuttamaan mielenterveydellisiä ongelmia?
   Helsingissä 3 päivänä huhtikuuta 1998

Frank ei voi kuin ihmetellä ettei tähän vauvaikäisten mieliä ja sieluja tuhoavaan saatanalliseen salaliittoon puututtu resulsseja säästämättä. Tässä olisi nyt väitöskirjan aihe, jos joku haluaisi tutkia 1990 luvun lopun vauvaikäisten psyykkistä kehityskaarta aina teini-iän murroksen kynnykselle.. et ei muuta ku kynä ja paperi käteen ja haastatelemaan..
Frank toivottaa hyvää viikonloppua Laineen Kasperin kauniin kappaleen myötä: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti